粮所改造,跨越时空的对话与并置

粮所改造,跨越时空的对话与并置

粮所

  • 项目类型:乡建改造
  • 项目面积:4991m²
  • 完成时间:2019年4月

项目总体布局充分尊重了原有的肌理,并对场地环境进行综合整治与提升。经过详细的考察,拆除后期乱搭乱建的建筑;同时顺应原有的格局,适度增设新建筑用以界定总体空间关系,形成入口广场、圆仓广场及滨水广场三个空间节点,新的布局着重强化人与场地的互动。人们可自由穿行于新旧场景之间。


The overall layout of the project fully respects the original texture, and comprehensively renovates and enhances the site environment. After a detailed investigation, the demolition of the disorderly construction of the late buildings; At the same time, according to the original pattern, new buildings are added appropriately to define the overall spatial relationship, forming three spatial nodes: the entrance square, the circle square and the waterfront square. The new layout emphasizes the interaction between people and the site. People are free to move between the old and the new.


5.jpg

12.jpg